Tomatensaus 1
Recept

Te veel tomatensaus? Uitstekend voor 3 snelle hapjes!

Heerlijke Hapjes

Het einde van de week, nog een badkuip aan tomatensaus, maar geen idee wat ermee aan te vangen? We geven je enkele tips om je tomatensaus om te vormen tot een lekkere dip, crouton of tomatenboter.

Tags bij dit recept

Wist je dat onze koks zo'n 120 kg spaghettisaus maken per week? Dat is de inhoud van een normale badkuip! Van deze hoeveelheid kan je ongeveer 480 porties serveren.

Een badkuip aan tomatensaus, maar geen idee wat ermee aan te vangen? We geven je enkele tips om je tomatensaus om te vormen tot een lekkere dip, crouton of tomatenboter.

TOMATENBOTER

Laat wat zachte hoeveboter van bv. De Ploeg op kamertemperatuur komen. Verwerk in de ietwat gesmolten boter een lepel van de tomatensaus. Voeg er extra peper en zeezout naar believen aan toe. Na een uurtje in de koelkast smakelijk bij een stuk West-Vlaams rood.

ITALIAANSE DIP

Na een spaghettiavond (Parmezaanse) kaas én saus over? Meng beide met een toef zure room Van de Hollebeekhoeve. Delizioso! Waar zijn die nacho’s?

TOMATENCROUTONS

Op zondag een lekker Van Eccelpoels stokbrood gekocht, maar er schiet wat over? No worries. Snij het stokbrood in kleine stukjes en meng ze met enkele lepels saus en Parmezaanse kaas. Bak ze 10 minuten krokant in de oven op 220 °C. Lekker op één van onze (veggie) slaatjes.


Aan tafel!

Tomatensaus Tomatensaus 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93