Vispannetje
Recept

Kempense traditie in een pannetje....

... Een vispannetje

Een typisch Belgische klassieker serveren? We presenteren een Kempens vispannetje bedacht door Freddy.

Tags bij dit recept

Freddy varieert regelmatig met vis. Z'n gerechten zo verbluffend lekker... We willen het niet voor onszelf houden!

Geniet daarom van een visstoofpotje à la Freddy.

Wat heb je hiervoor nodig? (4 per.)

  • +/- 200 gr per persoon vis naar keuze.
  • Voor de saus:
  1. 150 gr boter
  2. 150 gr bloem (vloeibloem)
  3. 500 ml fumet (vis)
  4. tomatenpuree

Hoe maak je het?

  1. Vis verdelen over de pannetjes
  2. Roux maken van boter en bloem (lichtjes bakken zodat bloemsmaak verdwijnt)
  3. Koude visfumet toevoegen en samen met roux laten opkoken naar gewenste dikte
  4. Tomatenpuree toevoegen. Afkruiden met peper en zout
  5. Saus over de vis gieten en daarna bestrooien met wat kaas of broodkruim.
  6. +/- 20 min in de oven op 175°
  7. Afwerken met garnalen en opdienen met frietjes of puree.

Smakelijk!

Vispannetje 1

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93