Watermeloen is niet alleen een waterkanon, maar ook hartstikke gezond.
Z’n vitaminen zitten tot in de pitjes. Noem ze gerust proteïnepitjes. Want ze overtroeven noten en zaden als het om eiwitten gaat. Gooi ze dan ook niet in het afvalbakje, maar gebruik ze als geroosterde garnituur voor je salade.
Wat heb je voor de salade nodig?
- Een halve watermeloen
- Een handvol munt + basilicum
- Een kleine ronde ui
- 1 limoen
- 1 eetlepel balsamico
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 100 g feta
Hoe begin je eraan?
- Ontdoe de watermeloen van z’n jasje. Verwijder de pitjes maar gooi niet weg. Ze zijn voorbestemd voor in de oven. Verwarm de oven op 160°C. Leg bakpapier op een bakplaat, pitjes erop, besprenkel met olijfolie en kruid bij met een snuifje zout. Het roosteren duurt zo’n twintig minuten. Check regelmatig of de pitten niet verbranden.
- Terwijl de pitjes gezellig roosteren, snij je de ajuin in halve ringen. Doe in een kom en marineer met het sap van de limoen.
- Snij de watermeloen in kubusjes en breek de feta in hapklare brokken. Voeg beide toe aan de kom met ui. Meng het geheel met 3 eetlepels olijfolie toe + 1 eetlepel balsamico.
- Finishen doe je met garnituur. Scheur enkele blaadjes munt en basilicum af en leg on top. Strooi tot slot de geroosterde pitjes over de salade.
Waaraan kan je je verwachten?
De zoete smaak van watermeloen en zoute smaak van de feta zullen elkaar perfect in balans houden.
Smakelijk!