Gevulde pannenkoeken zijn altijd een goed idee!
Wist je dat pannenkoeken niet per se zoet hoeven te zijn? Vervang het suiker van jouw beslag door Sal de Ibiza en ga voor een hartige versie.
WAT HEB JE DAAR VOOR NODIG?
Voor de geitenkaas vulling
- Een rolletje verse Buche geitenkaas met honing
- 1 bussel bieslook
- Gerookte zalm
Voor het pannenkoekenbeslag (4 per.):
- 1 eitje
- 100 gram bloem
- 220 ml melk
- 20 gram boter
- Een flinke snuif zout
HOE BEGIN JE ER AAN?
- Roer een beslag van de zelfrijzende bloem, melk, het ei en zout. Laat dit zo’n 20 minuten in de koelkast rusten.
- Vermeng ondertussen de geitenkaas met het bieslook en eventueel wat extra honing. Ben je ook hiermee klaar?
- Bak van het beslag 4 pannenkoeken. Voor de durvers: flip de pannenkoeken om in de lucht. Zo bakken ze aan beide kanten goudbruin. Of gebruik gewoon een spatel. 😉
- Bestrijk de afgekoelde pannenkoeken met de geitenkaas. Beleg met gerookte zalm voor de finishing touch.
TIP: De pannenkoeken serveren mooi als je ze omrolt als een wrap.
Laat het smaken!