Over de herkomst van pasta valt te twisten.
De ene bron vertelt dat Marco Polo uit Azië gedroogde noedels meebracht naar Italië, de andere zegt dat pasta zijn oorsprong bij de Arabieren vindt. Hoe het ook zij: wij zijn fan!
Italianen trokken de wereld rond met pasta op verschillende wijzen. Een van onze favorieten is spaghetti bolognaise! In de jaren zestig een exotisch gerecht, nu onmisbaar aan tafel!
Spaghetti Bolognaise
Wij maken onze spaghetti bolognaise steevast met ons beroemde kwaliteitsgehakt, een geheime kruidenmix én pasta van Pasta Portoghese.
Gemaakt met de harde Capelli tarwe en op bronzen platen gevormd. Per 100 gram pasta heb je 1 liter water nodig. Na het afgieten, is het toevoegen van olijfolie niet nodig. Roer er gewoon onze huisgemaakte bolognaisesaus door.
Hoor je een smakkend geluid tijdens het roeren? Dan is de pasta perfect gegaard.
Hoor je een smakkend geluid tijdens het serveren? Dan heeft je bord pasta bolognaise succes!
Smakelijk!