Preis
Verhaal

Altijd preis

De ene prei...

Is de andere wel. Stoofprei en soepprei zijn exact hetzelfde. Wat verschilt, is de dikte. Wat wél een wijziging in smaak kan brengen, is de oogsttijd. Een jong exemplaar is krachtiger van smaak.

Prei perfect

  1. Kies voor een recht, stevig exemplaar.
  2. Ga voor donkergroen, fris loof.
  3. Let erop dat er geen beschadigde plekjes zijn.


Prei gekocht, wat nu?

Na aankoop blijft prei zo’n 2 weken goed. Bewaar ‘m in een natte doek in de groentela. Prei wokken, een soepje van maken, bakken, stoven... Het kan allemaal! Wij vinden deze lange stengel op z’n best bij een vers stukje vis, tongrolletjes of met een sausje van ham en kaas. Of maak er eens klassieke hespenrolletjes mee.

Een stengel met oneindig veel mogelijkheden, dus!

Tongrol witte wijn 1 Fresh spring onions are healthy scallion

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93