Men beginne...
...bij het begin. Kaas – zoals het algemeen bekend is – bestaat uit melk. Melkzuurbacteriën en stremsel werken samen. Die samenwerking doet eiwitten en vet samenklonteren. De klonter noemen we ‘wrongel’. Da’s de basis van de uiteindelijke kaas.
What’s in a cramp
In melk zit van nature melksuiker of lactose. Het enzym lactase helpt lactose verteren. Ontbreekt dit enzym, of is het maar beperkt aanwezig, kan het de aanleiding zijn van ongemakken in de darmen.
Lactose komt voor in vrijwel alle dierlijke melksoorten. Enkel in geitenmelk is het minder aanwezig.
Lange rijping, harde kazen
En wat zijn nu net lactosevrije kazen? Het zijn hardere kazen die een lange rijping ondergaan. Door het rusten, snoepen de melkzuurbacteriën lactose op. Dankzij hun buffet, geniet jij zonder zorgen van lactosevrije kaas.
Goed; toch?
LACTOSEVRIJ assortiment
Keiems Bloempje natuur; kruiden en geit
Alta Badia
Dolomitenkonig
Stelvio
Pfefferkäse
Lagrein
Beemsterkazen
Oudendijk lactosevrij
Provolone Dolce
Brugge Comtesse
Flandrien jong, belegen, light, oud, Grand Cru
Cambozola
3 Mussen
Gemalen lactosevrije kaas