De chipolata... Daar steken we maar al te graag een stokje door! De favoriet van groot en klein. Met rode kool, op de grill of verwerkt in een pastagerecht: scoren doe je sowieso.
Round Round Baby
De ronde worst die rust op een stokje kent z'n oorsprong in Frankrijk. Z'n naam daarentegen komt van het Italiaanse 'met uien bereid'. Bij ons bereiden we het worstje met zuiver varkensgehakt en een geheime kruidenmengeling.
De perfecte bakwijze
Chipolata's die open spatten? No way... Volg onderstaande tips voor een perfect gebakken worstje!
- Laat de chipolata op kamertemperatuur komen.
- Smelt een klontje boter in de pan om een middelhoog vuurtje.
- Bruisende boter? Tijd om de chipolata te bakken.
- Korst langs beide zijden. Draai het worstje om met een tang.
- Leg keukenpapier op de worst om spatten te voorkomen.
- Gaar de chipolata op een laag vuurtje.
- Worst gaar? Aan tafel!
Ontdek onze luxe haute dog met een heerlijke chipolata in de hoofdrol!