VE14
Verhaal

Cross Roast: een boon voor Speciality koffie

Speciality coffee van Zuid-Centraal Amerika tot Afrika

Cross Roast is het project van Tom Helsen & Isabelle Van Echelpoel. Cross Roast verzorgt koffie van boon tot kopje. Met veel plezier branden en serveren ze koffie in hartje Antwerpen. Ze voorzien trouwens alles om zelf een lekkere mok te serveren. Machinerie of cursus, geen enkel probleem voor het koppel. Ze staan je graag bij met goede raad. Bovendien kan je Cross Roast koffie ook bij Van Eccelpoel terugvinden!

Een Erasmus studie in Lyon, Frankrijk, wakkerde fascinatie voor koffie aan bij het koppel. “We willen onze klanten er bewust van leren worden dat er achter elke koffie een verhaal schuilt. De koffiebeleving naar voren brengen is ons doel!”, zegt Isabelle.

Na hun studie volgden ze meteen een opleiding tot barista en koffietrainer. Isabelle haalde kortgeleden haar diploma als gecertificeerd SCA trainer. Op die manier kan ze zelf opleidingen barista geven en diploma’s uitreiken.

Koffie van boon tot mok

Cross Roast is dus een bedrijf dat elk aspect van koffie behandelt. Een gepassioneerd, professioneel team voert kwaliteitscontroles uit op zowel de branderij, winkel en espressobar. Cross Roast heeft de luxe dat elke klant de koffie kan proeven in Caffe Mundi. Dat maakt dat er een goede kennis is van welke smaken er worden geapprecieerd.

“We hebben speciality coffee van Zuid-Centraal Amerika tot Afrika. We starten met groene koffiebonen, maken het ultieme koffieprofiel aan en testen elke branding tot deze qua smaak op de perfectie zit. Voor elk boontje wordt het beste proces aangehaald.”

Tom & Isabelle willen voornamelijk dat mensen zich aangenaam verrast voelen door een slokje Cross Roast koffie. “Hopelijk merken ze de subtiele, frisse smaken op en bestellen ze met plezier een tweede kopje!.”

Een goed kopje koffie herken je wanneer het bakje troost is afgekoeld. “Als het kopje dan nog lekker en fris smaakt, zit je goed”, zegt Isabelle. Ook de geur, kleur en crema (crèmelaagje op de koffie) verraden de kwaliteit. De zetmethode en een juiste instelling van de koffiemachine is een must. Tom & Isabelle vinden het dus belangrijk een opleiding te voorzien om de machines in te stellen. Op die manier kan iedereen het perfecte kopje koffie serveren!

Bakje Troost op elk Moment

Volgens de barista’s past koffie bij elke gelegenheid. “Er is zo’n grote variatie in koffie dat er voor elk moment een gepast kopje is. Er zijn koffies die wat krachtiger zijn of zachter. We hebben bijvoorbeeld een seizoenskoffie uit Colombia die lekker zacht is, met chocoladetoetsen. Een écht dessertje.”


We willen onze klanten er bewust van leren worden dat er achter elke koffie een verhaal schuilt. De koffiebeleving naar voren brengen is ons doel!

Deze koffie thuis zetten? Je kan hem exclusief verkrijgen in onze versmarkt ...IMG 3978 IMG 2960

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93