Een Erasmus studie in Lyon, Frankrijk, wakkerde fascinatie voor koffie aan bij het koppel. “We willen onze klanten er bewust van leren worden dat er achter elke koffie een verhaal schuilt. De koffiebeleving naar voren brengen is ons doel!”, zegt Isabelle.
Na hun studie volgden ze meteen een opleiding tot barista en koffietrainer. Isabelle haalde kortgeleden haar diploma als gecertificeerd SCA trainer. Op die manier kan ze zelf opleidingen barista geven en diploma’s uitreiken.
Koffie van boon tot mok
Cross Roast is dus een bedrijf dat elk aspect van koffie behandelt. Een gepassioneerd, professioneel team voert kwaliteitscontroles uit op zowel de branderij, winkel en espressobar. Cross Roast heeft de luxe dat elke klant de koffie kan proeven in Caffe Mundi. Dat maakt dat er een goede kennis is van welke smaken er worden geapprecieerd.
“We hebben speciality coffee van Zuid-Centraal Amerika tot Afrika. We starten met groene koffiebonen, maken het ultieme koffieprofiel aan en testen elke branding tot deze qua smaak op de perfectie zit. Voor elk boontje wordt het beste proces aangehaald.”
Tom & Isabelle willen voornamelijk dat mensen zich aangenaam verrast voelen door een slokje Cross Roast koffie. “Hopelijk merken ze de subtiele, frisse smaken op en bestellen ze met plezier een tweede kopje!.”
Een goed kopje koffie herken je wanneer het bakje troost is afgekoeld. “Als het kopje dan nog lekker en fris smaakt, zit je goed”, zegt Isabelle. Ook de geur, kleur en crema (crèmelaagje op de koffie) verraden de kwaliteit. De zetmethode en een juiste instelling van de koffiemachine is een must. Tom & Isabelle vinden het dus belangrijk een opleiding te voorzien om de machines in te stellen. Op die manier kan iedereen het perfecte kopje koffie serveren!
Bakje Troost op elk Moment
Volgens de barista’s past koffie bij elke gelegenheid. “Er is zo’n grote variatie in koffie dat er voor elk moment een gepast kopje is. Er zijn koffies die wat krachtiger zijn of zachter. We hebben bijvoorbeeld een seizoenskoffie uit Colombia die lekker zacht is, met chocoladetoetsen. Een écht dessertje.”
We willen onze klanten er bewust van leren worden dat er achter elke koffie een verhaal schuilt. De koffiebeleving naar voren brengen is ons doel!
Deze koffie thuis zetten? Je kan hem exclusief verkrijgen in onze versmarkt ...