VE39
Verhaal

Een coupe de foudre

Kwaliteit als compagnon

Kris Adriaensen heeft het leukste beroep ter wereld. Hij maakt én serveert ambachtelijk hoeveijs. Als deze gepassioneerde ijscoman spreekt over zijn stiel, fonkelen zijn ogen. “Hét geheim van lekker ijs? De liefde...”

Het verhaal achter de crèmekar...

Kris zweert bij verse hoevemelk en ingrediënten van uitstekende kwaliteit. “Enkel met de beste ingrediënten kan je parels van producten maken. Schepijs staat of valt bij de grondstoffen. Zo gebruik ik verse hoevemelk als basis. Die zorgt voor een volle smaak en romige textuur.”

Kris smolt een hele tijd geleden voor de allemansvriend die crème glace heet. “Ik heb altijd een boontje gehad voor ambachtelijk hoeveijs. Toen de oldtimer ijskar in ons dorp zijn ronde deed, was ik als kleine jongen intens gelukkig.”

Vandaag schept Kris letterlijk en figuurlijk vreugde uit diezelfde ijskar. De oldtimer vormt de rode draad tussen de kleine Kris als klant én ijscoman!

Plezier scheppen

Kris zweert bij Golden Oldies. Zijn assortiment bestaat uit klassieke smaken, tot in de perfectie afgewerkt. “Zo nam ik twee jaar geleden deel aan het Belgisch Kampioenschap Ijsdraaien. Mijn creatie op basis van amandelmelk en gezouten karamel behaalde de derde plaats.”

‘Zotte smaken’ laat Kris aan zich voorbijgaan. “Het is altijd leuk om te proeven en zien. Maar de mensen grijpen meestal terug naar degelijke klassiekers die een lach op het gezicht toveren.”

Rijstpapijs is de meest recente schepping van Kris. “Daar ben ik écht fier op. Het is een gezellige smaak die zowel in de winter als in de zomer kan. Een beetje bruine suiker maakt het geheel helemaal af!”

Ijstaart met een vleugje Italië

Kris creëert kunst met roomijs. Indrukwekkende taarten doen je watertanden. Een biscuitbodem vergezeld van verschillende smaken: kan het nog beter?

“Het geheim zit ‘m in de combinatie van Italiaans kookschuim en heerlijk gedraaid ijs.”

Tips voor het aansnijden van ijstaart

  1. Laat de ijstaart een half uurtje op temperatuur komen.
  2. Of hou een scherp mes onder warm stromend water.


VE189 VE177

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93