Seizoensgebonden eten. Da’s goed voor:
- Het milieu:
Lokale, seizoensgebonden groenten en fruit verschijnen van het veld (bijna) recht op het bord. De producten groeien op Belgische akkers en zijn bijgevolg niet lang onderweg. Verwarmde serres en bewaarmiddelen zijn dus niet nodig!
- De gezondheid:
Variëteit en vitamines – smakelijk geserveerd. De natuur zorgt ervoor dat groenten en fruit van het moment stoffen bevatten die we op dan nodig hebben. Zo zijn er in de zomer bijvoorbeeld veel wortelen beschikbaar. Die zijn een bron van betacaroteen. Dat stofje beschermt tegen zonnestralen. Knap gezien van de natuur!
- Meer smaak:
Alles krijgt tijd om te groeien en mooi af te rijpen. Met een goede smaak als gevolg.
- De portemonnee:
De natuur kan gewoon haar werk doen. Zonder al te veel chemische middelen of verwarmde kassen. Door een tijdige oogst is er voldoende voorraad. Dat voel je ook in de portemonnee.
Hoe weet je of je naargelang het seizoen en van eigen bodem eet?
- Check de kaartjes in onze versmarkt. Daar staat de afkomst op vermeld.
- Neem eens een kijkje op de seizoenskalenders van Lekker van bij Ons!