1376
Verhaal

Geniet met maatjes!

De Hollandse Nieuwe is er weer

We kunnen weer een tijdje genieten van een licht zilt, romig visje. Heerlijk zo of in combinatie met een zuur appeltje, ui of zeekraal!

Maatjes of Hollandse Nieuwe?

Andere naam, hetzelfde visje! Een maatje is de eerste, jonge haring van het seizoen die nog geen kuit of hom heeft. Onze Noorderburen spreken van Hollandse Nieuwe. In onze contreien krijgt het maagdelijk visje de naam ‘maatje’.

Vet visje

Een maatje mag pas een maatje genoemd worden als hij 16% vet bevat. Hij smult van de winter tot mei van plankton en viseitjes. Als de jonge haring wordt gevangen, bestaat hij uit een kwart vet! Geen zorgen: de gezonde vetten en het hoge omega 3-gehalte maken van de Hollandse Nieuwe een op en top gezonde vis!

Kaken

Achter de smaak van een romig maat schuilt een heel proces. Het kaken van de vis werd uitgevonden en geperfectioneerd door Nederlandse vissers. Bij het ‘kaken’ verwijderen ze de ingewanden via de kieuw. De pancreas blijft zitten. Die zorgt voor een ‘enzymatische’ rijping. Euh... wat? Laat ons simpelweg zeggen dat de alvleesklier voor een typische smaak zorgt!

Daarna wordt het maatje licht gezouten. Enerzijds voor de bewaring, anderzijds voor die typische zilte smaak.

De ideale combinatie

Maatjesharing is zacht, romig en licht zilt van smaak. Daarom kan je het gerust zo eten. Ook perfect te combineren met een fris appeltje, zeekraal of de aardse smaak van rode biet!

125 min 126 min

Buy now best replica watches watches.

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93

High-quality richardmillereplicawatches.com at low prices! Welcome to our website richardmillereplicawatches.com