Peren
Verhaal

Gestoofde peertjes

De pe(er)fecte klassieker

Herfst? Da’s volgens ons gezellig kokerellen. Steek je tijd eens in stoofpeertjes!

Als voor, - hoofd, of -nagerecht, is deze toffe peer enorm veelzijdig.

Allemaal peertjes

Niet alle peren zijn geschikt om te stoven. Kies voor een Gieser Wiedeman of Sain-Rémy. Deze hebben een harde structuur, die heerlijk zacht wordt zonder uit elkaar te vallen.

Schil de peertjes vooraleer je ze stooft. Op die manier verkrijgen ze een mooie kleur.

De kooktijd van de peertjes hangt af van de grootte en structuur van de peer, maar ook van de hoeveelheid en soort vocht. De stooftijd varieert van 3 kwartier tot 4 uur.

Wat is jouw favoriete recept?

Gepocheerde peren

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93