Puur ge(s)maakt
London Dry Gin wijst op de manier van destilleren. Dat gebeurt in één keer, zonder toevoeging van andere kruiden of smaakmakers. De verschillende botanicals waaronder jeneverbes, koriander, salie, citroen, bloemblaadjes, en nog zoveel meer, worden zo vers mogelijk verwerkt. Dat kan alleen bij een kleine productie.
Na de destillatie gebeurt de versnijding met water. Op die manier bekom je een alcoholpercentage van 40%. Dat maakt de gin bijzonder zacht en toegankelijk.
Geniet van een –nu al- klassieker met florale, frisse en aardse tonen. Die laatste komen van onder meer jeneverbes en zwarte peper. De verschillende citruszestes en verse bloemblaadjes zorgen dan weer voor fraîcheur en floraliteit.
Van alle dranken thuis
Deze opkikker is breed inzetbaar. Past nagenoeg bij verschillende soorten tonic. Zeker te smaken bij gemberbier. Of drink ‘m gewoon puur met een ijsblokje.
Zowel een streling voor de smaakpapillen als voor het oog. Bevriende kunstenaar Philip Paquet ontwierp het stijlvolle etiket!
Alle botanicals op een rij:
Jeneverbes –koriander – iriswortel – engelwortel – citroengras – zwarte peper – salie – zoethout – gember – kaneel – kardamom – zestes van sinaas, citroen en limoen – roomse kamille – pompelmoes – staarpeper – sarawak peper – mengeling van bloemblaadjes