Sticky en smaakvol
Jasmijnrijst is één van de hoofdrolspelers van de Thaise keuken. Ook in Vietnam, Laos en Cambodja wordt deze soort geteeld. De oogst gebeurt met de hand. Daarna rust de rijst in het zonnetje om te drogen.
De korrel zelf is lang met een zoet parfum. Jasmijnrijst is sticky’er dan basmati en de ideale metgezel van pikante curry.
Bovendien is het een bron van vitamine B1, B3 en ijzer.
Hoe kook je jasmijnrijst?
- Spoel de rijst tot het water niet meer troebel is.
- Vul de kookpot met 1 deel rijst en 1,5 deel water.
- Na een kooktijd van 10 minuten, zet je het vuur lager.
- Als het water is opgeslorpt, laat je de pot nog even staan met het deksel erop. Zo stoomt de rijst nog even en bekom je een fluffy resultaat!
Psst... Thaise, rode curry in een handomdraai? Check de curry-pakketten van deSiam! Groentjes, tofu of rundvlees toevoegen, rijst koken volgens de regels van de kunst en je kan aan tafel!