Lekker in al z’n vormen
Mortadella wordt gemaakt van varkensvlees- en vet, pistachenootjes en zwarte peper. Ook kunnen er kruiden of olijven aan worden toegevoegd. De worst heeft een zijdezachte structuur en een typische smaak. Probeer het in flinterdunne plakjes of blokjes. Je hebt een compleet andere smaakervaring!
Zoals eerder verteld maakt Mortadella deel uit van verschillende, geweldige gerechten. Bij de borrel, sauzen, pasta of pizza – deze charcuteriesoort kan het allemaal aan!
Ela, van waar komt die Mortadella?
Mortadella komt uit de Italiaanse borrelhoofdstad Bologna. De studentenstad is een broedplaats van al wat lekker is. De bijnaam is niet voor niets ‘La Grassa’ of ‘de vette’. Denk aan Ragu alla Bolognese, lasagne, of de waanzinnige aperitiefplanken van de smakelijke stad.
Er bestaan geschriften die dateren van 1376. De gilde worstenmakers van de stad perfectioneerde deze zijdezachte worst. Gelukkig – want ook vandaag genieten we nog steeds van deze heerlijke reus!
Ontdek 'm in onze charcuterietoog of bestel 'm online.