Geitenkaas De Polle 1
Verhaal

Kempense geitenkaas Polle

Het witte goud

In de idyllische netevallei ligt de Kasterleese geitenboerderij Polle verscholen. Ontdek de droom van Paul D’Haene en zijn vrouw Veerle.

Tags bij dit verhaal

In de idyllische netevallei ligt de Kasterleese geitenboerderij Polle verscholen. Paul D’Haene en zijn vrouw Veerle begonnen hun droom in Westmalle. Ze startten een kleinschalige bio-boerderij. Daar verbouwde het koppel groenten en hadden ze het gezelschap van hun eerste geit, Marie.

Na een tijdje kreeg Marie er een dertigtal soortgenoten bij. Met de melk maakten Paul en Veerle op ambachtelijke wijze verschillende geitenkazen.

Met hun eigen groenten en kazen, trokken ze naar verschillende markten en bio-winkels.

De hoge vraag naar deze unieke kaasjes, deed de stallen als snel uit hun voegen barsten. Het koppel verkaste naar Kasterlee, waar ze ondertussen 600 geiten vertroetelen.

Het Witte Goud

Bij binnenkomst van de stal, weerklinkt het gemekker van de witte melkgeiten. Enkele nieuwsgierige geitenkoppen verschijnen in het gangpad.

Die koppen zijn om een voorname reden niet gehoornd. “Met al die vrouwen kan het wel eens ontaarden in ruzie”, klinkt het bij de Polle. “Als lammetje verwijderen we de horens. Op die manier voorkomen we dat de geiten elkaar verwonden.”

Duurzame Boerderij

Geitenboerderij De Polle groeide uit van een kleinschalige hoeve tot een modern uitgeruste geitenboerderij – en kaasmakerij.

Op de boerderij werken ze op hun eigen, duurzame manier. Zo blijven de geiten altijd op stal om virussen te voorkomen. Een ouderwetse potstal, die elke dag een dikke laag stro krijgt, zorgt voor isolatie. De geiten genieten van een constante temperatuur en een zachte ondergrond…

Geiten(kaas)paradijs

Tweedagelijks mogen de melkgeiten een rondje maken op de ‘melkmolen’, een moderne melkinstallatie die voldoet aan alle hygiënische voorschriften. De melk gaat rechtstreeks in een koeltank, waar de temperatuur zakt tot 4°C.

Even lokken met een bak voeder en het melken kan machinaal beginnen. Met de zuivere geitenmelk maakt het personeel verschillende, ambachtelijke kazen en andere zuivelproducten.

Het respect en de liefde voor de dieren, schemeren door in originele kazen. Met elk een uniek smaakkarakter, is er voor ieder wat wils!

Geintenkaas De Polle 3 Karine De Polle Kempische Geitenboerderij De Polle

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93