Royal Belgian caviar 5 313945 logo
Verhaal

De kunst van kaviaar...

Royal Belgian Caviar

Royal Belgian Caviar is een pionier in het produceren van Belgische kaviaar. In het Kempense Turnhout streven ze al meer dan twintig jaar naar de allerhoogste kwaliteit. Menig sterrenchefs verheffen de kaviaar tot een nog hogere kunstvorm.

Tags bij dit verhaal

Kunst met kaviaar

Tal van topchefs wereldwijd zweren bij Belgische kaviaar. In verschillende toprestaurants kan je Royal Belgian Caviar op het menu terugvinden. Enkele Belgische chefs die deze zaligheid gebruiken zijn Roger Vandamme (Het Gebaar), Nick Bril (The Jane), Gert De Mangeleer (voormalig Hertog Jan),… en zo kunnen we nog even doorgaan.

Een regel die ze bijna allemaal toepassen, is: less is more. Serveer kaviaar steeds koel, met zachte componenten. Het zwarte goud eet je best direct na opening van het potje. Het is namelijk erg gevoelig voor oxidatie. Een potje geopende kaviaar kan na een dag al volledig anders smaken. Serveer bij een warme bereiding de kaviaar apart op ijs of in een gekoeld glaasje.

Oh ja, gebruik steeds parelmoer, hout, of plastic om het zwarte goud te eten. Zilver is nefast voor de unieke smaak!

Kaviaar kan je het best proeven met een simpele blini, brood, zure room of boter. Een ware smaakexplosie bekom je met een glaasje witte wijn, of nog beter: champagne.

De smaak: begin bij het begin…

Het woord kaviaar komt van het Perzische khavyar, wat letterlijk eieren betekent. Kaviaar zijn licht gezouten, niet bevruchte eitjes van de steur. Het is al eeuwenlang een wereldwijde delicatesse.

Alles begint bij een goede basis. Voor Royal Belgian Caviar begon in 2002 met het produceren van hun kaviaar, sleutelden ze maar liefst tien jaar aan hun productieproces. Ze kweekten verschillende steursoorten en legden een mooie broedstock van eigen kweek aan.

De garantie voor de typische, kwaliteitsvolle smaak komt uit eigen samengestelde voeding, een uitstekende waterkwaliteit en een uniek kweekproces.

100% controle

Het kweekproces gebeurt in uiterst gecontroleerde omstandigheden. Daarin spelen de samenstelling en productie van het kostje van de steur een grote rol. Ook moet de vis eerst een grondige screening ondergaan.

Zowel de grootte, stevigheid, als de smaak van de eitjes wordt gecontroleerd.

Door dit proces is wildvangst overbodig.

Master of Caviar

Enkele weken voor de oogst verblijven de steuren in perfect zuiver water. Dat bevordert de smaak.

Daarna gaat de kaviaarmeester over het licht zouten, de malossol, van de kaviaar. Dat zorgt voor de perfecte balans tussen de verschillende aroma’s.

Tot slot gaat de kaviaar in een vacuüm verpakking met een zegel. Deze verpakking garandeert een perfecte kwaliteit en houdt de kaviaar nog een tijd vers.

Kaviaar – Platinum

Wij verkopen de Platinum-versie van Royal Belgian Caviar. Wil je liever een andere soort? Raadpleeg onze specialist aan de visafdeling.

De platinumkaviaar is afkomstig van de Russische of Siberische steur. Het zijn stevige eitjes met een ziltige, romige smaak afgewerkt met een nootachtige toets.

Ze zijn licht gezouten op traditionele wijze. De kleur schakeert tussen olijf - en donkergroen.

Wist je dat... Eieren uitstekend matchen met kaviaar? Verhef een roereitje tot een culinaire parel: serveer er een glaasje kaviaar bij!

ROYAL BELGIAN CAVIAR HERTOG JAN 34 Royal belgian caviar 4 310614 Royal belgian caviar 4 310660 1 ROYAL BELGIAN CAVIAR HERTOG JAN 25

Buy now best replica watches watches.

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93

High-quality richardmillereplicawatches.com at low prices! Welcome to our website richardmillereplicawatches.com