Brood en gebak lr 19
Verhaal

Kombucha - Bron van smaak

Leven van de brouwerij

Een fris, alcoholvrij drankje? Staak je zoektocht! Probeer eens een glaasje kombucha van BRON. Deze Antwerpse Kombucha-brouwerij creëert culinaire bubbels om 'u' tegen te zeggen. Een must-try voor iedere foodie! We tappen de kombucha vers af. Zo blijft de smaak en kwaliteit optimaal.

Tags bij dit verhaal

We haalden de culinaire top onder de kombucha’s in huis: BRON. BRON Kombucha wordt gebrouwen in Antwerpen en is een vaste waarde in verschillende culinaire hotspots. De basis van dit smaakvolle drankje zijn lokale en seizoensgebonden ingrediënten, indien mogelijk, aangekocht in korte keten. Smaakmeesteres Natalie van foodcollective LesOdettes staat aan de wieg van het recept.

Wat is het?

Kombucha is simpel uitgelegd een gesuikerde groene of zwarte thee, en een Scoby. Een Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast - een verzameling goede bacteriën en gisten.

Die zet de toegevoegde suikers om in de sprankeling van het drankje tijdens een natuurlijk gistingsproces. Daardoor komt er een béétje alcohol vrij. Het alcoholgehalte is miniem en bijna verwaarloosbaar.

De brouwers van BRON brouwen aan een laag suikergehalte en fermenteren de kombucha redelijk lang uit. Daardoor bevat deze kombucha erg weinig alcohol.

De goede bacteriën en gisten zorgen voor een probiotische werking. Ideaal voor een gezonde darmflora!

Nog wat kombucha-voordelen…

De verschillende micro-organismen boosten het immuunsysteem. Kombucha is haast een onuitputtelijke bon van vitamine B en antioxidanten.

Het is dus een verzameling van gezonde bacteriën. Indien je weinig gefermenteerde producten eet of drinkt, raden we aan om in het begin slechts 1 glas per dag te drinken. Heb je diabetes of maagklachten? Hou dan rekening met het feit dat kombucha uit zuren en suikers bestaat.

Kindjes onder de zeven jaar kunnen ook genieten van een glaasje, indien het aangelengd wordt met water.

Kombucha bewaren

Drink je kombucha jong en zonder koolzuur, bewaar ‘m dan op 4°C in de koelkast. Daar blijft ‘ie zo’n twee maanden onveranderd en ontwikkelt hij geen gisten of zuren.

Bubbels creeëren

Parelende kombucha bekomen? Volg deze tips:

  1. Bewaar de kombucha zo’n 3 tot 7 dagen op een warme plek (22 à 25°C) in een beugelfles. Kies voor een fles uit dik glas. Vul ze tot de halskromming en sluit de beugel.
  2. Doe de fles 1 keer per dag open en check of er bruis ontstaat. Door de fles te laten luchten, vermijd je overdruk en eventueel ontploffingsgevaar.
  3. Bruis in de fles? Plaats de kombucha in de koelkast en ga de vorming van alcohol tegen.
  4. Te veel bubbels? Stop de fles in de koelkast. De gisten zullen een pak rustiger worden.
  5. Schenk je kombucha aan tafel? Test de fles eerst vooraleer je serveert!

Ontdek BRON op de webshop!

Brood en gebak lr 18 IMG 5190 IMG 4538

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93