Zout
Verhaal

Minder zout, toch smaak!

Een ongezouten raad: geeft naast keukenzout, kruiden ook een kans!

Wij Belgen houden van ons zoutvaatje. Maar ook hier geldt: trop is te veel.

Als alternatief smaakmakertje kunnen we Minisel aanraden. Minisel van La Baleine bevat 3x minder natrium dan ons klassiek keukenzout.

Of gebruik eens andere kruiden zoals mosterdzaad, mierikswortel, knoflook of een vleugje tijm!

We sommen enkele veelzijdige kruiden voor je op:

  1. Basilicum of koningskruid: Zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Lekker in Italiaanse gerechten, soepen en eiergerechten
  2. Dille: Doet dromen, tenminste, dille zorgt voor een gezonde slaap. Lekker op vis, courgette en in kruidenboter
  3. Kurkuma: Rijk aan sterke antioxidanten en een belangrijk voedingssupplement voor kankerpatiënten. Lekker in rijstpap als alternatief voor saffraan
  4. Mierikswortel: Prikkelt de neus als mosterd en kikkert op. Lekker in koude gerechten en sauzen
  5. Peterselie: Het ideale detoxkruid! Lekker op worteltjes, in stoofgerechten en omeletten
  6. Tijm: Tilt zwaar aan bacteriën. Helpt bij keelpijn en ontstoken tandvlees. Lekker in pastasaus, ragouts of gemengd in een ‘bouquet garni’
  7. Rozemarijn: Leverancier van energie en stimuleert de bloedcirculatie. Lekker op aardappelen en in gerechten met schep- en schaaldieren

Naast kruiden zijn zeekraalpoeder en vers citroensap creatieve zoutjes!

Hoe geef jij je gerechten smaak?

Zout 2 Zout 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93