Cocktail
Verhaal

Nona June

Non-alcoholische smaakbom

Nona June is een non-alcoholische spirit. Het is een prima alternatief voor gin. Dit Belgische drankje op basis van stoomdestillatie bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten.

Tags bij dit verhaal

Stichtster Charlotte was altijd al gefascineerd door de natuur. Van kindsbeen af creëerde ze kruidenbrouwsels. Haar voorliefde voor de natuur en interesse in voedingstechnologie, leverden haar een diploma bio-ingenieur op.

Alternatief voor mierzoet

Bloed kruipt waar het niet gaan kan... Een zoveelste mierzoete mocktail deed bij Charlotte een belletje rinkelen. Ze ging aan de slag en voor ze het wist, stond haar leefruimte vol brouwsels. Met een duidelijk doel voor ogen: ze moest en zou een lekkere non-alcoholische gin uitbrengen. Dat is bijlange niet makkelijk. Alcohol dient namelijk als smaakmaker.

Ze klopte aan bij verschillende topchefs en sommeliers. Veel experimenten en negen botanicals later was Nona June geboren. Nona is het Latijnse woord voor negen. De negen natuurlijke destillaten vormen een harmonisch geheel. Kruidige jeneverbes, met een vleugje frisse citrus, kruidige toetsen van basilicum en een draai van de pepermolen zijn de hoofdrolspelers van dit gebalanceerde drankje!VE33 1

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93