Peppe NB
Verhaal

PEPPES PASTA

trafilata al bronzo

Siciliaanse chef Peppe Giacomazza, bekend van restaurant La Botte, Peppe’s en Njam, ontwikkelde pastasoorten om duimen en vingers van af te likken! De pasta zoekt z’n weg door een bronzen mal – oftewel trafilata al bronzo – voor een lichte, ruwe textuur. Resultaat: pasta die één wordt met de saus. Heerlijk!

Tags bij dit verhaal

De bronzen mal maakt de pasta poreus. De saus kan zo de pasta innig omhelzen. Geniet van een bord gezelligheid, liefst afgewerkt met verse basilicum en Parmezaanse kaas! Neem een kijkje in onze wandkoeling: bijzonder lekker met onze huisgemaakte pesto, bolognaisesaus of de selectie van Peppe's!


Peppes pastatips

  1. Gebruik een liter water per 100g pasta. Per liter heb je 10g zout nodig.
  2. Laat het water goed doorkoken vooraleer je de pasta toevoegt.
  3. Spoel de pasta niet af met koud water! Roer het onder de saus voor een écht Italiaans effect.
  4. Serveer niet te veel op het bord. Begin met een klein beetje en zet de pan mee op tafel. Familiegevoel verzekerd!


Pastasoorten:

BIGOLI – kooktijd: 3 à 4 minuten

Dikkere spaghetti uit Veneto. Traditioneel geserveerd met een ragu. Een heerlijke, traag gegaarde saus met rundsgehakt, groentjes, rode wijn en tomaat!

MAFALDINE – kooktijd 1 à 2 minuten

Koninklijke pasta! Een eerbetoon aan de Italiaanse prinses Mafalde van Savoye. De omgekrulde randen doen denken aan elegante, koninklijke kledij. Deze royale pasta kan volle smaken en dikkere texturen met gemak aan.

FUSILONE – kooktijd 3 à 4 minuten

Een groot uitgevallen vorm van fusilli. Spiraalvormige pasta heerlijk bij saus met stukken groente, vlees of zeevruchten. Ook ideaal als koude pastasalade.

PACCHERI – kooktijd 4 à 5 minuten

Typische, Napolitaanse pastasoort Bijzonder lekker met ragu of gevuld!

IMG 1347 IMG 1359

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93