De bronzen mal maakt de pasta poreus. De saus kan zo de pasta innig omhelzen. Geniet van een bord gezelligheid, liefst afgewerkt met verse basilicum en Parmezaanse kaas! Neem een kijkje in onze wandkoeling: bijzonder lekker met onze huisgemaakte pesto, bolognaisesaus of de selectie van Peppe's!
Peppes pastatips
- Gebruik een liter water per 100g pasta. Per liter heb je 10g zout nodig.
- Laat het water goed doorkoken vooraleer je de pasta toevoegt.
- Spoel de pasta niet af met koud water! Roer het onder de saus voor een écht Italiaans effect.
- Serveer niet te veel op het bord. Begin met een klein beetje en zet de pan mee op tafel. Familiegevoel verzekerd!
Pastasoorten:
BIGOLI – kooktijd: 3 à 4 minuten
Dikkere spaghetti uit Veneto. Traditioneel geserveerd met een ragu. Een heerlijke, traag gegaarde saus met rundsgehakt, groentjes, rode wijn en tomaat!
MAFALDINE – kooktijd 1 à 2 minuten
Koninklijke pasta! Een eerbetoon aan de Italiaanse prinses Mafalde van Savoye. De omgekrulde randen doen denken aan elegante, koninklijke kledij. Deze royale pasta kan volle smaken en dikkere texturen met gemak aan.
FUSILONE – kooktijd 3 à 4 minuten
Een groot uitgevallen vorm van fusilli. Spiraalvormige pasta heerlijk bij saus met stukken groente, vlees of zeevruchten. Ook ideaal als koude pastasalade.
PACCHERI – kooktijd 4 à 5 minuten
Typische, Napolitaanse pastasoort Bijzonder lekker met ragu of gevuld!