Peren zijn een uitstekende bron van vezels en vitamine C. Aangezien het forse jongens zijn, kom je gelijk aan je dagelijkse portie fruit. Knapperig of liever sappig? Het kan allebei! Eet knapperige exemplaren vrijwel direct na aankoop of bewaar ze in de koelkast. Liever een zachte peer? Laat ze dan nog even rijpen op kamertemperatuur. Op deze temperatuur smaakt een peer volgens ons het best!
Haal meer uit je peer
Deze zoete schonen combineren uitstekend met zowel hartige als zoete ingrediënten. Probeer eens in een slaatje met rucola, nootjes en blauwe kaas. Of een waanzinnig lekkere klassieker: Poire Belle Hélène. Een gepocheerd peertje met vanilleijs en chocoladesaus. Hemels!
Onze soorten:
Conference Peer: de klassieker met lange nek. Heerlijk knapperig. Wil je liever een zachter exemplaar dat wat sappiger is? Laat ‘m dan nog even liggen. Lekker in een perentaartje of met chocola.
Doyenne: peertje met een zalig aroma met friszoete toetsen. Sappig en zacht.
Flipper: Voor de vrienden. Staat ook bekend als Doyenné de Mérode. Een dikke handpeer met sappig, zoet vruchtvlees. Geniet van een stevige bite met een grovere textuur.
Durondeau: Vernoemd naar z’n kweker. Een bierbrouwer die de “Koning der Peren” kweekte. Zoet van smaak – afgewerkt met een lekker zuurtje.
Qtee: Een ware schoonheid met een gezonde blos. Schattig én sappig!