Van Eccelpoel151
Verhaal

Tarbot

Keizer der vissen

We beginnen alvast te watertanden als er tarbot op de menukaart prijkt. Het is een graag geziene gast in menig horecazaken. Je kan dit veelzijdig visje ook makkelijk zelf klaarmaken! Door z’n weergaloze smaak heeft ‘ie niet veel nodig.

Tags bij dit verhaal

Vang nooit bot

Met tarbot vang je, nu ja, nooit bot! Deze platvis zalig lekker. Z’n stevige structuur maakt ‘m perfect om te bakken. Heerlijk krokant vanbuiten en stevig binnenin... Heerlijk! Ook in de oven schittert deze platte vriend. Door z’n volle smaak heeft tarbot geen andere sterke smaken nodig. Wij vinden ‘m bijzonder lekker met een mousselinesaus of boschampignons.

Prachtige platvis

Tarbot behoort tot de orde der platvissen. Hij vertoeft in het noordelijke deel van de Noordzee tussen steenachtige bodems. Deze vis vindt z’n weggetje tussen andere vissen en is een kei in camoufleren. Door z’n grijzige kleur valt hij nagenoeg niet op.

De tarbot kan tot 1 meter lang worden en 25kg wegen. De tarbot ondergaat een magische transformatie. De platvis zwemt eerst rechtop. Als hij volwassen is, gaat hij langzaam op z’n zijkant zwemmen.

Tip van onze versmarkt:

Tarbot is de ideale match bij béarnaise. Koop ‘m kant en klaar op onze webshop!

Raw fish flounder tray with onion rings garlic cloves dark rustic background min Raw fish flounder with cherry tomatoes spices garlic dark rustic min

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93