VE BBQ87
Verhaal

Skrei - De reizende vis

Parel van de vistoog

Vis om van te 'skreien' (lees: wenen), zo goed is ie!

Skrei, ook wel winterkabeljauw genoemd, wordt gekenmerkt door z’n stevige, vaste textuur en heerlijke smaak. Deze soort vis is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar.

Zeg niet zomaar witte vis tegen skrei: deze witte parel verkrijgt z’n kwaliteit door een lange tocht te doorstaan.

Skreiziger

Skreid betekent in het Noors ‘reiziger’. Hij trekt van de Barentszee tot aan de Lofoten. De kabeljauw die daar tussen januari en eind maart gevangen wordt, mag de naam skrei dragen. Het visje wisselt van kost tijdens z’n trektocht. Wat maakt dat de textuur van de vis stevig en hagelwit wordt.

Zo gezond als een...

Vis, ja, we weten het: een cliché is er niet voor niets! De skrei is een gezonde vogel dankzij een hoog eiwitgehalte, vitamines B12 en D en een laag vetgehalte.

Smakelijk serveren

Skrei is heerlijk als ie op z’n vel gebakken is in zingende boter. Lekker met zeekraal, puree en een safraansausje! De laatste drie zijn ook allemaal in onze versmarkt verkrijgbaar.

Zin in een stukje skrei?

Verkrijgbaar in onze vistoog of op bestelling: skreihaasje - €39,95/kg

Skrei

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93