VE lr 3321
Verhaal

Skrei - Hagelwit, fijn van smaak

Parel van de vistoog

Een vis met wanderlust!

Skrei, ook wel winterkabeljauw genoemd, wordt gekenmerkt door z’n stevige, vaste textuur en heerlijke smaak. Deze vissoort is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar.

Zeg niet zomaar witte vis tegen skrei: deze parel doorstaat een lange tocht. Resultaat: een gespierde vis van weergaloze kwaliteit.

Skreiziger

Skreid betekent in het Noors ‘reiziger’. Hij trekt van de Barentszee tot aan de Lofoten. De kabeljauw die daar tussen januari en eind maart gevangen wordt, mag de naam skrei dragen. Het visje wisselt van kost tijdens z’n trektocht. Wat maakt dat de textuur van de vis stevig en hagelwit wordt.

Zo gezond als een...

Vis, ja, we weten het: een cliché is er niet voor niets! De skrei is een gezonde vogel dankzij een hoog eiwitgehalte, vitamines B12 en D en een laag vetgehalte.

Smakelijk serveren

Skrei is heerlijk als ie op z’n vel gebakken is in zingende boter. Lekker met zeekraal, puree en een safraansausje! De laatste drie zijn ook allemaal in onze versmarkt te vinden.

Zin in een stukje skrei?

Verkrijgbaar in onze vistoog of op bestelling!

Openingsuren vistoog: donderdag - vrijdag - zaterdag: 09u tot 18u

VE BBQ87

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93