Skrei, ook wel winterkabeljauw genoemd, wordt gekenmerkt door z’n stevige, vaste textuur en heerlijke smaak. Deze vissoort is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar.
Zeg niet zomaar witte vis tegen skrei: deze parel doorstaat een lange tocht. Resultaat: een gespierde vis van weergaloze kwaliteit.
Skreiziger
Skreid betekent in het Noors ‘reiziger’. Hij trekt van de Barentszee tot aan de Lofoten. De kabeljauw die daar tussen januari en eind maart gevangen wordt, mag de naam skrei dragen. Het visje wisselt van kost tijdens z’n trektocht. Dat resulteert in een stevige, hagelwitte vis.
Zo gezond als een...
Vis, ja, we weten het: een cliché is er niet voor niets! De skrei is een gezonde vogel dankzij een hoog eiwitgehalte, vitamines B12 en D en een laag vetgehalte.
Smakelijk serveren
Skrei is heerlijk als ie op z’n vel gebakken is in zingende boter. Lekker met zeekraal, puree en een saffraansausje! De laatste drie zijn ook allemaal in onze versmarkt te vinden.
Zin in een stukje skrei?
Verkrijgbaar in de vistoog of op bestelling!
Openingsuren vistoog: donderdag - vrijdag - zaterdag: 09u tot 18u