VE lr 3550
Verhaal

Knallen met knolselder

Knolselder snijden en bewaren

Knolselder is dé groente van het seizoen. Een veelzijdige rakker boordevol smaak. We geven je graag enkele tips hoe je deze grillige groente net snijdt.

Tags bij dit verhaal

Deze knol zit boordevol vitamine C, ijzer én smaak. De seizoenstopper kan je verwerken tot soep, frietjes, in de puree draaien... Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar hoe snij je deze grillige knol?

  1. Verwijder de onderkant en verdeel in 2.
  2. Schil de knolselder met een scherp mes. De schil is vrij zacht, waardoor een koksmes of schilmesje volstaat.
  3. Snij de knolselder in frietjes of blokjes. Doe dit pas voor ie de pot in gaat. Zo ben je eventuele verkleuring voor.


Help, ik sneed te veel knolselder ...

No panic, huishoudfolie doet het werk! Pak de stukken goed in en besprenkel met citroensap. Zo weet je ineens wat je met die halve citroen in de koelkast kan doen ;)

Et voila: eten we knolselder - venkelsoep vanavond?

Knolselder 2 VE lr 3550

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93