Tea jar 16532
Verhaal

Songbird

Songbird Tea Company

Experimentheer met Songbird Tea! De Songbird Tea Company zoekt de beste thee wereldwijd. In 2019 brachten ze hun eerste assortiment uit: de Afrikaanse theecollectie.

Tags bij dit verhaal

Songbird heeft hechte banden met theeboeren over de hele wereld. In 2019 lanceerden ze, in samenwerking met Satemwa Tea Company, een eerste Afrikaanse collectie.

De samenwerking is uiterst fair en tracht het beste in de thee en de lokale gemeenschap naar boven te brengen. Songbird geeft advies voor betere theeoogsten en draagt een steentje bij aan sociale programma’s: Opbouw van scholen en kinderdagverblijven, installatie van waterpompen,…

Special teastory

Iedere theemelange van Songbird heeft niet alleen haar specifieke smaak, maar ook een verhaal. Wat de theeboeren leren, zul je proeven, ruiken en zien.

Zomba

Smaak: Zomba is een traditioneel gestoomde thee met veel zoetheid en complexiteit op het einde.

Verhaal: Het maken van groene thee is al even complex als de smaak. Het hele proces moet op één dag gebeuren: oogsten, stomen, drogen en luchtdicht verpakken. Songbird investeert in het materiaal waarmee theeboeren kwalitatief kunnen stomen.

Hibiscus

Smaak: Een elegante witte thee met een hint hibiscus voor een extra florale toets.

Verhaal: Satemwa Estate leerde haar boeren om, naast traditionele theespecerijen, andere kruiden en bloemen te kweken. Nieuwe theemelanges zoals Hibiscus en Peach & Ginger verzekeren het inkomen bij grillige oogsten.

Orange

Smaak: Een zeer fijne zwarte thee waaraan sinaasappel werd toegevoegd voor een nóg sappiger aroma.

Verhaal: Durven experimen(thee)ren is voor Satemwa’s boeren een natuurlijke zaak geworden. Voor hen werd thee maken een beetje als t(he)etris. Verschillende botanicals blijven roteren totdat deze één thee vormen.

Songbird 1 Songbird 6 Songbird 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93