KNT02443
Verhaal

SWET

Handmade Hotness

Zacht, explosief, warm, scherp, vurig... Allemaal eigenschappen van verschillende soorten hot sauce. Het Brusselse SWET wil komaf maken met de smaakpapillen-verschroeiende mythes die rond deze bijzondere smaakmakers hangen. SWET maakt lokale, vegan hot sauces voor iedere (potentiële) liefhebber! De basis van deze flesjes? Pepers van eigen kweek.

Tags bij dit verhaal

I just wanna make you...

SWET gelooft dat er een hot sauce is voor iedere tafel. Hot Sauce kan je gebruiken als pittige smaakmaker bij tal van gerechten. Meng het eens onder mayonaise voor een smaakvolle opkikker. Heerlijk tussen een broodje.
Enkel de beste ingrediënten komen in het flesje terecht. Lokale seizoensproducten en zelfgekweekte pepers worden gecrusht tot kleine batches. Te veel water, poedertjes, kleur- of smaakstoffen komen er niet in. Deze saus is all natural, baby!

Alles in eigen Atelier

Thibault Fournal en Mathieu Van den Briel vormen het ondernemersduo achter SWET. Ze nemen alles in eigen handen. Neem het gerust letterlijk. Van receptontwikkeling, productie, bottelen tot etiketteren. Zelfs het grafische werk nemen ze voor hun rekening. Alles gebeurt in het Brusselse hoofdkwartier. Maandelijks gaan ze collabs aan met inspirerende chefs of ondernemers. Dit smaaklaboratorium geeft creatieve vonken!

Smaakbom op je dak

De daken van een Brussels slachthuis vormen de kweekgronden van de pepers. De oogst garandeert verse exemplaren van april tot december. Voor de rest rekent SWET zo veel mogelijk op lokale producenten.

Gamma

Essentials

Een batch van maximaal 1000 flesjes per keer. Inhoud: verse, seizoensgebonden, lokale en/of biologische ingrediënten. Met elke uitgave bieden ze voor ieder wat wils. Elke variant heeft z’n eigen karakter, leefwereld en sterkte.

Seasonal & Collabs

Elke maand een nieuwe uitgave. Samen met inspirerende chefs en ondernemers ontwikkelt SWET deze bijzondere limited editions.

Super hot

Niet voor doetjes. Wel voor getrainde smaakpapillen! De bruine flesjes met oranje labels bevatten een hete inhoud. Gemaakt met de pikantste pepers van’t dak: Carolina Reaper en Moruga Scorpion pepers!

Essential tiro IMG 9228 IMG 6598 2

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93