Mont d Or
Verhaal

Vacherin Mont d'or - Kaas om op te lepelen

Sweet dreams are made of Mont d'Or!

Koudere ochtenden vragen om warme kazen! De Zwitserse Vacherin Mont d'or bijvoorbeeld.

Tags bij dit verhaal

Eet dit kaasje warm of koud maar steeds met ... een lepeltje!

Hoera Jura

De Vacherin kaas komt uit de Jura. Montbéliard koeien van de streek schenken ons het smeuïge goud.

Bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken, rond 15 augustus, verhuist de kudde koeien van Alpenweide naar stal. Ze genieten er van een warm plekje en hooi. Hoewel de melkproductie daalt, is hun rauwe melk voldoende voor de productie van Vacherin Mont d’Or.

Het zachte karakter van Vacherin wordt getypeerd door dennenhout. Deze houtsoort maakt de kaas fris en vol van karakter. In traditionele rijpingskelders ontplooit Vacherin verder.

Een cadeau verpakt in een houten doosje!

Na drie weken rijping wordt het kaasje verpakt in een houten doos. Een smeuïg cadeautje, zeg maar... Doorprik de vochtige, ivoorkleurige korst en geniet van de romige smaak. Die doet volgens sommigen denken aan een Camembert, maar onze kaasspecialiste vergelijkt het liever met een Pont l’Évêque: afsmakend en hartig.

Spek naar jouw bek

Verwarmd in de oven komt de smeuïge kwaliteit Van Vacherin het beste tot z’n recht. Zalig lekker als kleine fondue met krielaardappeltjes of ons artisanaal stokbrood. Of wat dacht je van een pasta Vacherin met spekjes? Sweet dreams are made of cheese!

Mont d Or 1

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93