Pompoen
Verhaal

Pim Pam Pompoen... soorten

4 soorten pompoen

Dat een sprookjespompoen in een schitterende koets verandert, wist je misschien al. Maar weet je ook dat je er lekkere gerechtjes mee op tafel tovert?

De herfst is een seizoen die vooral bekend staat om z’n kleurenpracht, gezelligheid, lange wandelingen in het bos en… de pompoen! Maar wie dacht dat je van pompoen enkel soep kan maken, heeft het grondig mis! Van pastagerecht tot cake (mét een laagje roomkaas als ’t kan): met pompoen kan het allemaal.

We stellen je graag vier soorten voor:

Hokkaido

Of minder exotisch klinkend: kastanjepompoen. Deze vrij kleine pompoen barst van de smaak. Zacht, zoet en met een toets van noten zijn synoniemen die opduiken wanneer je van deze pompoen proeft. Een stevige en toch fijne structuur zorgt ervoor dat je deze pompoen uitstekend in slaatjes of stoofpotjes kan gebruiken.

Gewone pompoen

De perfecte basic voor pompoensoep. Deze pompoen heeft draderig vruchtvlees en is dus ideaal om in de soep te doen. Ook geldt het principe: “hoe groter de pompoen, hoe meer water”. Een hoger vochtgehalte heeft invloed op de smaak.

Butternut

De butternut of flespompoen speelt eerste viool in talloze herfst-gerechten. Een volle smaak, stevig vruchtvlees en een eetbare schil maken van hem een ware allemansvriend. Zalig in quiche, gevuld of afgetopt met feta!

Spaghettipompoen

Een uurtje afkoken of in de oven en deze pompoen transformeert zich in… spaghetti! En dat volledig glutenvrij. Een lekker, gezond alternatief voor pasta en te combineren met haast alle pastasausen!

Hokkaido Butternut

Buy now best replica watches watches.

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93

High-quality richardmillereplicawatches.com at low prices! Welcome to our website richardmillereplicawatches.com