Pompoen
Verhaal

Zoveel te doen met pompoen

4 soorten pompoen

De herfst lonkt. Oranje- en bruintinten overheersen. Zo ook op het bord. De ultieme herfstgroente - pompoen - rukt op. Ontdek de verschillende soorten in onze groenteafdeling.

De herfst staat vooral bekend om z’n kleurenpracht, gezelligheid, lange wandelingen in het bos en… de pompoen! Maar wie dacht dat je van pompoen enkel soep kan maken, heeft het grondig mis! Van pastagerecht tot cake (mét een laagje roomkaas als ’t kan): met pompoen kan het allemaal.

Ontdek verschillende soorten in onze versmarkt:

Hokkaido

Of minder exotisch klinkend: kastanjepompoen. De vrij kleine pompoen barst van smaak. Zacht, zoet en met een toets van noten zijn kenmerken die opduiken wanneer je deze pompoen proeft. De stevige, en toch fijne, structuur maakt deze Hokkaido ideaal voor stoofpotten en slaatjes.

Gewone pompoen

De perfecte basis voor pompoensoep. De klassieke pompoen heeft draderig vruchtvlees en is dus ideaal om in de soep te doen. Ook geldt het principe: “hoe groter de pompoen, hoe meer water”. Een hoger vochtgehalte heeft invloed op de smaak.

Butternut

De butternut of flespompoen speelt eerste viool in talloze herfstgerechten. Een volle smaak, stevig vruchtvlees en een eetbare schil maken hem een ware allemansvriend. Zalig in quiche, gevuld of afgetopt met feta!

Spaghettipompoen

Een uurtje afkoken of in de oven en deze pompoen transformeert zich in… spaghetti! En dat volledig glutenvrij. Een lekker, gezond alternatief voor pasta en lekker bij haast alle pastasauzen!

Hokkaido Butternut

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93