De herfst is een seizoen die vooral bekend staat om z’n kleurenpracht, gezelligheid, lange wandelingen in het bos en… de pompoen! Maar wie dacht dat je van pompoen enkel soep kan maken, heeft het grondig mis! Van pastagerecht tot cake (mét een laagje roomkaas als ’t kan): met pompoen kan het allemaal.
We stellen je graag vier soorten voor:
Hokkaido
Of minder exotisch klinkend: kastanjepompoen. Deze vrij kleine pompoen barst van de smaak. Zacht, zoet en met een toets van noten zijn synoniemen die opduiken wanneer je van deze pompoen proeft. Een stevige en toch fijne structuur zorgt ervoor dat je deze pompoen uitstekend in slaatjes of stoofpotjes kan gebruiken.
Gewone pompoen
De perfecte basic voor pompoensoep. Deze pompoen heeft draderig vruchtvlees en is dus ideaal om in de soep te doen. Ook geldt het principe: “hoe groter de pompoen, hoe meer water”. Een hoger vochtgehalte heeft invloed op de smaak.
Butternut
De butternut of flespompoen speelt eerste viool in talloze herfst-gerechten. Een volle smaak, stevig vruchtvlees en een eetbare schil maken van hem een ware allemansvriend. Zalig in quiche, gevuld of afgetopt met feta!
Spaghettipompoen
Een uurtje afkoken of in de oven en deze pompoen transformeert zich in… spaghetti! En dat volledig glutenvrij. Een lekker, gezond alternatief voor pasta en te combineren met haast alle pastasausen!