De herfst staat vooral bekend om z’n kleurenpracht, gezelligheid, lange wandelingen in het bos en… de pompoen! Maar wie dacht dat je van pompoen enkel soep kan maken, heeft het grondig mis! Van pastagerecht tot cake (mét een laagje roomkaas als ’t kan): met pompoen kan het allemaal.
Ontdek verschillende soorten in onze versmarkt:
Hokkaido
Of minder exotisch klinkend: kastanjepompoen. De vrij kleine pompoen barst van smaak. Zacht, zoet en met een toets van noten zijn kenmerken die opduiken wanneer je deze pompoen proeft. De stevige, en toch fijne, structuur maakt deze Hokkaido ideaal voor stoofpotten en slaatjes.
Gewone pompoen
De perfecte basis voor pompoensoep. De klassieke pompoen heeft draderig vruchtvlees en is dus ideaal om in de soep te doen. Ook geldt het principe: “hoe groter de pompoen, hoe meer water”. Een hoger vochtgehalte heeft invloed op de smaak.
Butternut
De butternut of flespompoen speelt eerste viool in talloze herfstgerechten. Een volle smaak, stevig vruchtvlees en een eetbare schil maken hem een ware allemansvriend. Zalig in quiche, gevuld of afgetopt met feta!
Spaghettipompoen
Een uurtje afkoken of in de oven en deze pompoen transformeert zich in… spaghetti! En dat volledig glutenvrij. Een lekker, gezond alternatief voor pasta en lekker bij haast alle pastasauzen!