Varkenskroontje
Verhaal

Varkenskroontje - Een royaal stukje vlees

Oven gegaard of barbecue geroosterd

We halveren de week, net als dit varkenskroontje!

Een varkenskroontje is een royaal stukje vlees, vanuit de varkensrug.

Je herkent het aan de typische beentjes en laagje vet. Dat laagje vet houdt het vlees lekker sappig en zit boordevol smaak! Na het bakken kan je het gewoon verwijderen.

Suggesties voor een smakelijke bereiding

In de oven

  1. Neem het varkenskroontje een halfuur voor bereiding uit de koelkast.
  2. Dep het met enkele vellen keukenpapier droog. Houd je nog even in met kruiding. Kruid pas op het allerlaatste moment: net voor je het vlees dicht schroeit in de pan.
  3. Maak insnijdingen kruislings in de vetlaag. Door de lichte inkervingen bedruipt het vet het vlees. Zo blijft het sappig.
  4. Kruid de varkenskroon rondom rond met zout en peper. Wrijf gerust ook wat extra kruiding in de insnijdingen.
  5. Verwarm je oven voor op 180 à 200°c.
  6. Bak het varkenskroontje stevig aan in bruisende boter en bekom een krokant korstje.
  7. Laat het vlees een uurtje verder garen in de oven op 150°c. Bedruip het regelmatig met olijfolie.
  8. Even rust in aluminiumfolie garandeert een mals en sappig varkenskroontje.


Op de BBQ

  1. Schroei het kroontje dicht op een hoog vuur en laat verder garen op een deel van de barbecue waar de houtskool minder heet is.
  2. Laat het vlees niet te lang braden om uitdroging te voorkomen.

In de oven gegaard of barbecue geroosterd? Een varkenskroontje is heerlijk met gebakken aardappeltjes en wat pickles!

Varkenskroontje 2 Varkenskroontje 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93