Wist je dat we onze aardappelen helemaal zélf schillen?
Onze aardappelmachine stamt af van Leontines tijd en is ondertussen meer dan zeventig jaar oud. Laat je niet misleiden door z’n leeftijd: onze aardappeljasser is niet kapot te krijgen!
De kwaliteit van onze aardappeltjes is onverslaanbaar. Je kan ze zelf scheppen in onze groente – en fruitafdeling.
Nieuwe Aardappeltjes
Aardappelen zijn het ganse jaar verkrijgbaar. Behalve nieuwe aardappeltjes. Dat zijn aardappelen van de eerste oogst. In juni en juli smullen we van deze vers gerooide zaligheidjes.
Gemakkelijk: je hoeft ze niet te schillen! Door de vroege oogst hebben ze een dunne schil. Je kan ze doorgaans geschild kopen of afschrapen met een aardappelmesje.
“Dikmaker? Moi?” – aldus een aardappel
Mensen denken vaak dat de aardappel dik maakt. Integendeel! Patatjes ondersteunen perfect een gezonde levenswijze. Ze zitten boordevol complexe koolhydraten en essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.
TIP: Aardappelen koken? Laat het water eerst op kookpunt komen. Voeg daarna de knollen toe. Op die manier behoud je de meeste essentiële voedingsstoffen!
Oh nee, niet in de puree
Nieuwe aardappelen zijn op hun best gekookt of gebakken. Voor puree zijn ze iets te stevig. Even blancheren, opbakken met olijfolie, look, rozemarijn en tijm... Et voilà : je hebt een aardappelgerechtje om u tegen te zeggen!
Luxueus patatje serveren? Probeer eens Pommes Moscovite!
Verkrijgbaar van eind mei tot juni.