Maak afspraak
20190523 195634
Verhaal

Hier zijn we met de nief patatjes!

Boem patat

We hebben een primeur in onze versmarkt! We popelen om 'm aan je voor te stellen: nieuwe aardappelen, in eigen huis geschild.

Wist je dat we onze aardappelen helemaal zélf schillen?

Onze aardappelmachine stamt af van Leontines tijd en is ondertussen meer dan zeventig jaar oud. Laat je niet misleiden door z’n leeftijd: onze aardappeljasser is niet kapot te krijgen!

Ook de kwaliteit van onze aardappeltjes is onverslaanbaar. Je kan ze zelf scheppen in onze groente – en fruitafdeling.

Nieuwe Aardappeltjes

Aardappelen zijn doorgaans het ganse jaar verkrijgbaar. Behalve de nieuwe aardappeltjes. Dat zijn aardappelen van de eerste oogst. In juni en juli smullen we van deze vers gerooide zaligheidjes.

Gemakkelijk: je hoeft ze niet te schillen! Door de vroege oogst hebben ze een dunne schil. Je kan ze doorgaans geschild kopen of afschrapen met een aardappelmesje.

“Dikmaker? Moi?” – aldus een aardappel

Een grote misvatting is dat de aardappel een dikmaker is. Patatjes kunnen perfect in een gezonde levenswijze. Ze zitten boordevol complexe koolhydraten en essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.

TIP: Indien je aardappelen wil koken, laat het water dan eerst op kookpunt komen. Voeg daarna pas de patatjes toe. Op die manier blijven de meeste van de essentiële voedingsstoffen behouden.

Oh nee, niet in de puree

Nieuwe aardappelen zijn op hun best gekookt of gebakken. Voor de puree zijn ze iets te stevig. Even blancheren, opbakken met olijfolie, look, rozemarijn en tijm en je hebt een aardappelgerechtje om u tegen te zeggen!

Potato wedges Potato wedges 1

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »