20190523 195634
Verhaal

Hier zijn we met de nief patatjes!

Boem patat

We hebben een primeur in onze versmarkt! Nieuwe aardappelen, in eigen huis geschild.

Wist je dat we onze aardappelen nog altijd helemaal zélf schillen?

Onze aardappelschilmachine stamt nog uit de tijd van Leontine. Hij draait al meer dan zeventig jaar mee. Vergis je niet: ondanks z’n leeftijd is onze trouwe aardappeljasser niet kapot te krijgen!

Onze patatjes zijn van onklopbare kwaliteit – je schept ze gewoon zelf in de groente- en fruitafdeling.

Nieuwe aardappeltjes – puur zomerplezier

Aardappelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Maar nieuwe aardappeltjes? Die zijn er enkel bij de eerste oogst – van eind mei tot en met juli.

Zomers én tijdbesparend: je hoeft ze niet eens te schillen! Dankzij hun dunne schilletje kan je ze makkelijk afschrapen met een aardappelmesje, of gewoon geschild kopen.

Hoe maak je krieltjes klaar?

  • Doe de nieuwe aardappelen in een kookpot en zet ze net onder water.
  • Breng aan de kook, giet daarna het water af.
  • Voeg vers gezouten water toe en laat ze verder koken tot ze gaar zijn.


“Dikmaker? Moi?” – aldus de aardappel

Patatjes passen uitstekend in een gezonde levensstijl. Ze zitten boordevol complexe koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen. Kortom: voedzaam én lekker.


Oh nee, niet in de puree

Nieuwe aardappeltjes zijn iets te stevig voor puree, maar blinken uit wanneer je ze kookt of bakt.
Even blancheren, dan opbakken met olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm... En je hebt een gerechtje om u tegen te zeggen!


Potato wedges Potato wedges 1

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93