Thee
Verhaal

Waarom eens een (losse) thee drinken?

Omdat het altijd tijd is voor thee!

Get these parTEA started met losse thee!

We dompelden ons eens graag onder in de wondere wereld van thee. Thee wordt in elk werelddeel anders gedronken. Hier zijn vooral de gouwe ouwe theezakjes bekend.

Maar waarom eens geen thee zetten met losse blaadjes?

Smaakbom

Thee in een zakje is meestal vermalen. Losse thee zet zich helemaal uit, wat meer aroma, en dus smaak vrijgeeft.

Immuunboost

Losse thee heeft, zoals eerder aangehaald, meer plaats om smaakstoffen en aroma’s vrij te geven. Op deze manier komen er ook verschillende mineralen en vitamines vrij!

Ideaal om je immuunsysteem ene boost te geven!

Hoe zet je de juiste thee? Da's chemie!

Hoe je jouw kop positivi-tea zet? Met het juiste water en zetmethode!

  1. Kies bij voorkeur bronwater zoals Mont Roucous. Het is kalkarm water.
  2. Zet het water op de juiste temperatuur. Kokend water is bruikbaar voor zwarte thee, kruiden thee, rooibos en fruitmelange. Laat het zo'n viertal minuten afkoelen, tot 80 graden, voor groene & witte thee.
  3. Schenk het water zoals een Chinese pro. Doe het volgens de Gong Fu zetmethode. Schenk hoog uit: De kracht van het water verrast de theeblaadjes waardoor ze sneller smaak en aroma vrijlaten.
  4. Neem de juiste hoeveelheid losse thee. Over het algemeen heb je voor fruitmelange en kruidenthee meer gram nodig dan voor witte, groene, zwarte & rooibos thee. Heb je zin in een mok thee? Vul 'm met zo'n 2 à 3 gram of 1 à 2 theelepels. Ga je voor de volle pot? dan is 5 à 7 gram thee meer iets voor jou!
  5. Laat de thee trekken (maar niet vertrekken). Hiermee willen we zeggen: Geef thee de tijd om alle aroma's vrij te geven, maar trek het niet te lang uit. Het maakt de thee te bitter. Natuurlijk is dit afhankelijk van jouw smaak.
  6. Roer de thee: Je thee is pas op z'n besteas als je er eventjes in roert. De maak onderin de pot is sterker dan bovenin.
Thee 1 Thee 3

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93