Witloof
Verhaal

With LOF

Het Brussels & Brabantse goud

Een op en top Belgische klassieker: grondwitloof!

Tags bij dit verhaal

Witloof uit volle grond is arbeidsintensief maar het loont!

Het duurt immers twee jaar om een ‘chicon’ te oogsten. Resultaat: een groente die we enkel kunnen loven.

Brussels of Brabants?

Het grote verschil tussen de twee soorten is de teeltwijze- en plaats. In Brussel komt het witloof voort uit zelfgeteeld zaad.

In de selectie van zaad van het Brabants grondwitloof zijn ze iets flexibeler.

Turn away from the light!

Een mooie, witte kleur en een groengeel topje bovenaan: zo ziet een verse stronk witloof eruit. Bewaar witloof op een koele, donkere plek en liefst in een open, papieren zak. Een plastic verpakking doet het witloof sneller bruin kleuren of erger nog, rotten.

Conclusie?

Het witte goud is letterlijk goud in de keuken. Grondwitloof is vol van smaak en enorm veelzijdig.

Of het nu een goude oude is zoals witloof in de oven met kaas en hesp, of opgevuld met een garnaalsla: wij kunnen deze topper altijd appreciëren!

Witlof 2

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93