Van Eccelpoel135 2
Verhaal

Hoe bak je zeetong Meunière?

Vis met Sole

Zeetong. Da’s de zomer op je bord. Bij deze vis denken we steevast aan flaneren langs de Noordzeekust. Van flaneren tot paneren – voorzie dit visje van een goed laagje bloem. Daarna bakken in bruisende boter... Et voilà - je waant je op de dijk!

Tags bij dit verhaal

Sole Meunière

Deze bereidingswijze was de favoriet van de Zonnekoning – Louis XIV. Hij dankt z’n lievelingskostje aan de molenaarsvrouw. Dat betekent de naam dan ook letterlijk. Vluchtig door bloem halen en op de graat bakken in een royale portie boter. Erna afwerken met wat gehakte peterselie en een kneep van de citroen. Het visje is klaar wanneer hij vlot van de graat komt. Een koninklijke tong serveren was nog nooit zo makkelijk.

Zeetong moet immers drie keer zwemmen - in noeste wateren, boter en in de buik!

Waar komt ‘ie vandaan?

De zeetong zwemt gezwind rond in de Noordzee. Hij kan een kleine meter lang worden en tot 3kg wegen. De kleinste exemplaren noemen we sliptongen. Die transformeren we dikwijls tot tongrolletjes.

Geen platte vis

Hoewel de zeetong tot de orde der platvissen behoort, is 'ie stevig van textuur en zacht van smaak. Deze allemansvriend kan verschillende bijgerechten en sauzen aan. Daarom rekenen we dit heerlijke visje tot één van de publieksfavorieten.

Zin in een stukje tong? Onze specialisten maken jouw exemplaar panklaar!

Delicious dish sea bream plate prepared restaurant 1 Delicious dish sea bream plate prepared restaurant

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93