VE kerst112
Recept

Burrata met gepofte kerstomaatjes en basilicumolie

Caprese... maar dan anders!

Het romige van burrata gecombineerd met een poffende smaakexplosie van Belgische kerstomaatjes. Afgewerkt met een frisse kruidenolie. Een heerlijke variant op de klassieke salade Caprese!

Tags bij dit recept

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  1. Bolletje burrata
  2. 2 handjes kerstomaten
  3. Olijfolie
  4. Teentje look
  5. Balsamico
  6. Peper en zout

Kruidenolie:

  1. 200ml olijfolie
  2. Plantje verse basilicum

Hoe maak je het?

  1. Neem een ovenschaal. Was de kerstomaatjes en doe ze in de schaal.
  2. Besprenkel met olijfolie.
  3. Pers de look en meng onder de tomaatjes.
  4. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C.
  5. Na 20 minuten zijn de tomaten gaar.

De kruidenolie:

  1. Blancheer kort de basilicum.
  2. Spoel af met koud water. Dep droog met een schone handdoek.
  3. Doe de basilicum bij de olijfolie. Mix heel fijn.
  4. Giet de olie in een steriele fles die je luchtdicht kan afsluiten.

Afwerking:

  1. Doe een bodempje kruidenolie in een diep bord.
  2. Schik de tomaatjes op de olie.
  3. Afwerken met het bolletje burrata, peper, zout en een geutje balsamico.

Psst... Eten volgens het seizoen?
Check de seizoenskalender van Lekker van bij Ons!

VE kerst107 VE kerst114

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93