Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- Bolletje burrata
- 2 handjes kerstomaten
- Olijfolie
- Teentje look
- Balsamico
- Peper en zout
Kruidenolie:
- 200ml olijfolie
- Plantje verse basilicum
Hoe maak je het?
- Neem een ovenschaal. Was de kerstomaatjes en doe ze in de schaal.
- Besprenkel met olijfolie.
- Pers de look en meng onder de tomaatjes.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Na 20 minuten zijn de tomaten gaar.
De kruidenolie:
- Blancheer kort de basilicum.
- Spoel af met koud water. Dep droog met een schone handdoek.
- Doe de basilicum bij de olijfolie. Mix heel fijn.
- Giet de olie in een steriele fles die je luchtdicht kan afsluiten.
Afwerking:
- Doe een bodempje kruidenolie in een diep bord.
- Schik de tomaatjes op de olie.
- Afwerken met het bolletje burrata, peper, zout en een geutje balsamico.
Psst... Eten volgens het seizoen?
Check de seizoenskalender van Lekker van bij Ons!