Cocktail-Lazy-Red-Cheeks_1
Recept

Cocktail: Lazy Red Cheeks

Antwerps erfgoed

Een heerlijke after-dinner cocktail van eigen bodem die je ongetwijfeld doet blozen. Zo lekker is 'tie!

Als dEUS zanger Tom Barman iets fris en fruitigs vraagt, tovert Manuel Wouters een cocktail met frambozen en violetsiroop op tafel. De naam van de cocktail, euhm…, die wist hij zo direct niet.

Noem de cocktail gerust Antwerps erfgoed. Bartender grootheden Ben Belmans en Manuel Wouters (SIPS) scoren met ‘Lazy Red Cheeks’ een friszoete hit.

En het is zo klaar als crushed ice: Deze ster met vodka doet je blozen.

Die blos op de wangen inspireerde de zanger bovendien tot de naam ‘Lazy Red Cheeks’. Een verwijzing naar de schitterende kleur en verfrissende smaak.

Hoe maak je het?

  1. Plet 4 a 5 frambozen in een tumbler met hulp van een schepje rietsuiker
  2. Voeg 10ml violetsiroop toe
  3. Voeg 10ml suikersiroop toe
  4. Voeg 50ml vodka toe
  5. Voeg 80ml limoensap toe
  6. Vul crushed ijs toe tot aan de rand van het glas
  7. Stir of roer
  8. Plaats roosje van munt

TIP: Pers het limoensap à la minute : hoe verser, hoe meer aroma.

Who’s in for a sip?

Lazy-Red-Cheeks_2 VE-BBQ244

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93