Pompoen Soep 1
Recept

Dampende soep met Pompoen & Bloemkool

Záálig!

Raadpleeg dit recept voor een heerlijke mix van pompoen en bloemkool. Raak verwarmd door de combinatie van zoet en romig, want orange is the new delicacy!

Tags bij dit recept

« Terug naar overzicht



Een dampende tas soep, gezond en boordevol vitaminen: Een echte opwarmer!

Wat heb je nodig?

  • 400g bloemkool
  • 600g pompoen
  • 2 uien
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1,2l water
  • 1 el currypoeder
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie


Hoe maak je het?

  • Snij de uien fijn. Was de bloemkool en verdeel in mooie roosjes. Schil de pompoen en snij hem in blokjes.
  • Stoof de uien aan in olijfolie. Voeg de bloemkool, pompoen en bouillonblokjes toe.
  • Strooi er wat currypoeder over en laat 10 min stoven.
  • Voeg water toe en laat 20 min pruttelen op een zacht vuurtje onder een deksel.
  • Voeg 1 eetlepel currypoeder toe en mix de soep met een staafmixer.
  • Kruid af met peper en zout.


Smakelijk!