Pasta
Recept

Hoe kook je de perfecte pasta?

Pasta koken

Maak een pastagerecht helemaal af met de juiste pasta! Want niet enkel de saus maakt het gerecht, ook de pasta zelf.

Tags bij dit recept

Enkele tips om van je pastagerecht een ware trip naar Italië te maken!

Bolognese, carbonara, pesto…

Kies de vorm van de pasta naargelang de saus. De ene pasta is immers de andere niet. Dunnere, lange pasta is bijvoorbeeld de perfecte match bij een romige of olieachtige saus.

Heb je een saus met grove stukken? Ga dan voor stevige rigatoni.

Kookwijze is key

Voorzie ruim water voor de pasta en breng het fel aan de kook met een snuifje zout. Begin de minuten pas af te tellen wanneer het water terug kookt nadat je de pasta erin hebt gelegd.

Ook is het beter de pasta een minuutje minder te koken. Die gaart immers een beetje verder in de saus. Proef de pasta vooraleer je deze afgiet.

Oh ja, voeg een beetje kookvocht bij de saus voor een goede binding!

Kies voor pasta van kwaliteit

Geloof ons of niet, maar dat maakt écht verschil. Een van onze favorieten is Italiaanse pasta van Michele Portoghese: molto bene!

Ben je op zoek naar biologische pasta? Probeer zeker pasta Liguria uit de Ligurische Alpen!

Op traditionele wijze gemaakt met bronzen vormen. Daardoor krijgt de pasta een matte tint en neemt de saus beter op!

Buon Appetito!

Pasta 1 Pasta Penne

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93