Liesbeth Leysen mixt met plezier al haar ervaring als gezondheidsconsulente in de soep om jou gelukkiger en vitaler te doen voelen.
Wil je zelf chefkok zijn van deze heerlijke groene soep? Dit heb je ervoor nodig:
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1 rode ui gehakt
- 2 cm verse gember, geschild en gehakt
- 1 grote stronk broccoli in roosjes
- 3 handjes verse spinazie vers gemalen peper en zout
- 2 eetlepels koriander, peterselie en munt
- 200 ml kokosmelk
Hoe maak je het?
- Verwarm de kokosolie in een grote kookpot. Voeg vervolgens de knoflook, ui en gember toe.
- Laat de ui even glazig worden. Voeg vervolgens de broccoli en spinazie toe.
- Giet water in de kookpot, tot alle groenten onder water staan. Leg het deksel op de kookpot. Laat een kleine 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is. Voeg de verse kruiden, zout en peper toe.
- Haal de pan vervolgens van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet de kookpot dan weer terug op het vuur en roer als laatste de kokosmelk er door heen. Serveertip: Strooi nog wat verse kruiden in het soepbord!