Foodiesfeed com poached eggs with spinach on a brioche
Recept

Gepocheerde eieren

Eieren in een 'pochette'je'

Gepocheerde eieren. Ster van de brunch. Geweldig lekker en voor sommigen ook geweldig moeilijk. Probeer de truc met plasticfolie en serveer in no time een smaakvol ei – perfect gepocheerd!

Wat heb je nodig?

  1. Kopje waar een ei in past
  2. Plasticfolie
  3. Olijfolie van Briziarelli of Jos

Hoe maak je het?

  1. Breng een pot water tot net onder het kookpunt.
  2. Smeer het potje in met olijfolie.
  3. Bekleed het potje met de plasticfolie en breek het ei er voorzichtig in. Let erop dat de dooier heel blijft.
  4. Neem de 4 hoeken van de plasticfolie samen. Leg er een knoop in.
  5. Plaats het ‘zakje’ met ei in het warme water. Laat het 3 à 4 minuutjes pocheren.
  6. Neem het zakje uit de kookpot. Knip het voorzichtig open.
  7. Et voilà: een perfect gepocheerd eitje!
  8. P.S.: dit kan je ook met kwarteleitjes doen.
Foodiesfeed com eating hash browns with eggs for breakfast

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93