Pastrami vindt z'n oorsprong in Roemenië. Daar werd lams- of schapenvlees gerookt en gepekeld voor een langere bewaring.
Roemeense Joden zetten voet aan wal in New York. Bij gebrek aan lams- of schapenvlees, gebruikten ze rundvlees voor die smaakvolle pastrami. Vandaag zijn ze zowel in New York als in onze contreien zot van een rijkelijk belegd broodje pastrami!
De kruidige smaak gaat perfect samen met een karaktervol zuurdesembroodje.
Wat heb je nodig?
- Snede campagnebrood
- Olijfolie
- Huisgemaakte pesto
- Zongedroogde tomaatjes
- Pastrami - rijkelijke portie
- Rucola
- Balsamicocrème
- Geroosterde pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas van de rasp
Hoe maak je het?
- Smeer het campagnebrood in met olijfolie. Bak krokant in de grillpan.
- Smeer een laagje pesto op het campagnebrood. Beleg met de pastrami.
- Dresseer met rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en voorzie van een beetje balsamicocrème.
- Werk af met Parmezaanse kaas van de rasp.