VE01 1
Recept

Pastrami sandwich

Gepekeld, smokey plezier!

Doet pastrami bij jou een belletje rinkelen in een New Yorkse deli? Dat komt omdat de pastrami die we vandaag kennen, daar waanzinnig populair is. Gelukkig maakte dit heerlijkheidje de oversteek naar onze versmarkt. Pastrami is gepekeld, gerookt rundvlees en een echte smaakbom.

Tags bij dit recept

Pastrami vindt z'n oorsprong in Roemenië. Daar werd lams- of schapenvlees gerookt en gepekeld voor een langere bewaring.

Roemeense Joden zetten voet aan wal in New York. Bij gebrek aan lams- of schapenvlees, gebruikten ze rundvlees voor die smaakvolle pastrami. Vandaag zijn ze zowel in New York als in onze contreien zot van een rijkelijk belegd broodje pastrami!

De kruidige smaak gaat perfect samen met een karaktervol zuurdesembroodje.

Wat heb je nodig?

  1. Snede campagnebrood
  2. Olijfolie
  3. Huisgemaakte pesto
  4. Zongedroogde tomaatjes
  5. Pastrami - rijkelijke portie
  6. Rucola
  7. Balsamicocrème
  8. Geroosterde pijnboompitjes
  9. Parmezaanse kaas van de rasp

Hoe maak je het?

  1. Smeer het campagnebrood in met olijfolie. Bak krokant in de grillpan.
  2. Smeer een laagje pesto op het campagnebrood. Beleg met de pastrami.
  3. Dresseer met rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en voorzie van een beetje balsamicocrème.
  4. Werk af met Parmezaanse kaas van de rasp.
VE02

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93