Maak afspraak
Paaslam
Recept

Het (lams) kroontje op je bord

Pasen komt zienderogen dichterbij, maar nog geen idee hoe het paaslam klaar te maken? Geen paniek, dit recept zorgt voor het summum van de avond!

Lamskroon is een magnifiek, mals stukje vlees dat wegsmelt op de tong. Het laat een delicate smaak en een stevige indruk achter. Dat – en een dosis vitamine B, zink en eiwitten - zorgt voor een topmaaltijd boordevol sensatie!

Vraag aan onze beenhouwerij naar onze verse stukken lams. Zij zijn de (lams)kroon op het werk!

Hoe en een lamskroontje bereiden?

  1. Voorzie een pan van een stevig klontje boter en scheut olijfolie. Doe dit rijkelijk zodat de boter niet aanbrandt.
  2. Kruid de (ongemarineerde) lamskroontjes met peper en zout. Schroei ze aan beide kanten dicht in de pan.
  3. Leg de stukken vlees in een ovenschaal. Bak het vlees dan nog een 10-tal minuten verder in de oven, voorverwarmd op 160°C.
  4. TIP: Controleer regelmatig de kerntemperatuur van het vlees met een keukenthermometer. Wil je het vlees bloeddoorlopen? Haal het uit de oven bij een temperatuur van 55°C à 58°C. Heb je het liever licht rosé, dan moet de temperatuur tussen 60°C en 63°C liggen.
  5. Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Ondertussen heb jij tijd voor de verdere bereiding van de maaltijd!

Deze ovengegaarde lamskroon is te smaken met Van Eccelpoels huisgemaakte preipuree. Als groene kers op de taart serveer je er onze boontjes met gestoofde ui bij. Simpel maar vooral overheerlijk!

Smakelijk!

VE-BBQ150 Fullsizeoutput_1bf7

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »