Wat heb je nodig?
- favoriete pasta van Peppe
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1 rode (punt)paprika
- 250 ml culinaire room
- 100 g geraspte mozzarella
- kippengehaktballetjes
- 3 dl kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- beetje olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af, maar hou ongeveer een kop pastawater aan de kant. Spoel met koud water en zet aan de kant.
- Bak de kippenballetjes mooi bruin in een pan. Pel en snipper de ui fi jn. Spoel de paprika, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes.
- Neem dezelfde pot van de pasta en verhit de olijfolie. Voeg de ui, look en paprika toe. Laat 5 minuten zachtjes fruiten. Doe er de tomatenblokjes, bouillon en room bij.
- Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Roer af en toe. Laat 10 minuten garen. Doe de balletjes en pasta erbij. Laat alles een vijftal minuten sudderen. Indien het mengsel te droog wordt, voeg het pastawater en eventueel wat melk toe.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met mozzarella.
TIP
Stort de pasta in een ovenschaal, werk af met mozzarella & laat je pastaschotel gratineren!