Chestnut
Recept

(Kastanje) crème de la crème

Een crème van ne kastanje

Deze veelzijdige crème kan je moeiteloos combineren!

Geglaceerde kastanjes, het favoriete snoepje van Lodewijk de 14e...

De Ardechoise industrieel Clément kreeg een gastronomische ingeving: kastanjecrème. In ons assortiment vind je Cléments zoete en hartige kastanjecrème. Maar waar combineer je deze mee?

Eerst en vooral: Wat is kastanjecrème?

Simpel: De gepelde kastanjes worden gemixt met water, suiker, peper & zout. Bij een zoete versie wordt het peper- en zoutvat ingeruild voor een vanillestokje en een scheutje likeur.

De hartige variant doet winterkost eens zo gezellig smaken. Smeer 'm tussen een rollade voor een sappig gebraad.

Een rollade maken, doe je zo:

Kies een mals stukje vlees naar eigen smaak: rund, varken, kalkoen of rund…

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak er een langwerpig stuk vlees van. Snij het gebraad van rechts naar links open. Daarna geef je het nog een inkeping van het midden naar rechts. Met deze snijtechniek ‘ontvouw’ je het vlees.

Kruid bij met peper en zout en smeer in met de kastanjecrème.

Rol de rollade dicht en bind deze netjes vast met een touw. De rollade is klaar om te braden of te garen in de oven. Bereikt de temperatuur van de kern zo’n 70°? Mes en vork bij de hand. Het feest de marrons kan beginnen!

Ja maar, het is warm buiten...

Bij een warme dag hoort de zoete versie. Ideaal om een dessert te maken met vanille-ijs, partjes peer en een toef slagroom erbij.

Snak je naar la dolce vita, dan is pasta de marrons iets voor jou! Wat dacht je van een pasta kastanjepuree, opgewerkt met olijfolie, look en geraspte Pecorino kaas?

Welke versie verkies jij?

Chestnut 3 Chestnut 1

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93