Pensen bakken zonder ontploffingsgevaar? Da's zo moeilijk niet!
Smelt een klontje boter in een pan met een dikke bodem. Eens de boter begint te schuimen, leg je de pensen in de pan.
Bak ze traag en op een laag vuurtje. Draai ze om met een tang. Een vork kan namelijk gaatjes prikken met als resultaat: een ontplofte pens.
Ook is het belangrijk geen te grote pan te gebruiken zodat de pensen rustig kunnen garen en de boter niet verbrandt.
Of liever een ander textuurtje…
Heb je graag een crumble van pens?
Smelt een klontje boter in de pan. Ontdoe de pens van het vel en prak de pens met een vork fijn. Laat rustig garen tot de pens crunchy wordt!
Heb je graag een hapje van zwarte pens?
Ons keukenteam stelde een hapje samen om ‘u’ tegen te zeggen: zwarte pens, een stukje appel en zoete uienconfituur laten ons alvast watertanden!
Hoe bak jij de perfecte pens?