VE06
Recept

Salade Niçoise

à la Van Eccelpoel

Dé koningin der salades: Salade Niçoise. Vernoemd naar de elegante stad Nice. Hoofdrolspelers zijn traditioneel gezien salade (ah, ja), verse tonijn en kakelverse eitjes.

Tags bij dit recept

Onze chef maakte er een kleurrijk bordje van met sperzieboontjes, krokante croûtons, granaatappelpitten voor de kleur, pittige uitjes... En al wat je op het bord kan spotten!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  1. 4 eitjes
  2. 400g fijne prinsessenboontjes
  3. Handvol voorgegaarde krieltjes
  4. Rode ui
  5. Bakje slamix
  6. Handvol kerstomaatjes
  7. Potje zwarte olijven
  8. 4 tonijnsteaks
  9. Croûtons – naar believen
  10. Potje vitello tonnatosaus
  11. Granaatappelpitten
  12. Bicarbonaat
  13. Olijfolie
  14. Peper
  15. Zout

Hoe maak je het?

  1. Kook de eieren zo’n 8 à 9 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij in 4.
  2. Ontdoe de prinsessenboontjes van hun steeltjes. Laat ze gaarkoken in gezouten water met een snuifje bicarbonaat. Zo blijven ze mooi groen.
  3. Bak de krieltjes even aan en halveer ze.
  4. Verdeel de kerstomaatjes en zwarte olijven in kleine stukjes.
  5. Snij de rode ui in flinterdunne ringetjes.
  6. Bak in een hete pan met olijfolie de tonijnsteaks. Kruid ze met peper en zout. Let op: de tonijn hoeft maar enkele seconden toe geschroeid te worden. Snij in reepjes.
  7. Meng alles – behalve de tonijn en croutons – voorzichtig onder elkaar in een grote kom.
  8. Verdeel de salade op het bord. Schik de tonijn erop.
  9. Werk het gerecht af met croûtons, granaatappelpitjes en de vitello tonnato-saus.
VE03 Van Eccelpoel115

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93