Wist je dat er in Vlaanderen jaarlijks zo'n 200 miljoen pannenkoeken worden gebakken!? Ruw geschat zijn dat 4 pannenkoeken per persoon per maand. Een gigantisch aantal... Het is dan ook een nostalgische delicatesse die je in no time op je bord tovert.
Omdat ieders voorkeur voor pannenkoeken anders is, geven we drie suggesties voor de lekkerste exemplaren.
- Gebruik ingrediënten van hoge kwaliteit: die maken het verschil. Gebruik bijvoorbeeld scharreleieren of melk van de Hollebeekhoeve.
- Er bestaat een pannenkoek voor iedereen. Lactose-intolerant? Gebruik haver, - soja, - of amandelmelk. De gewone bloem kan je vervangen door spelt, amandel- of boekweitmeel.
- Zoet of hartig? Pannenkoeken zijn enorm veelzijdig. Van onze huisgemaakte choco tot een rijkelijke visvulling: gevulde pannenkoeken zijn altijd een goed idee!
Tip: lekker van bij ons:
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gevulde-pannenkoeken