Van Eccelpoel reikt de Mia’s uit aan maïskorrels. Zijn het niet echte POPsterren?
Ze genieten al meer dan 6.000 jaar van naam en faam! Archeologen vonden in Peru popcornresten van meer dan 6.700 jaar oud. (En dat toen er nog geen bioscoop was!)
Het zijn vooral de indianen die ermee op de p(r)oppen kwamen. Christoffel Columbus en Hernan Cortès beweerden dat ze met hun eigen ogen zagen hoe de indianen gepofte maïs gebruikten. Voor hen was het niet alleen een zoete snack, maar ook een hip accessoire.
Popster met allures
Voor popcorn is ietsje meer nodig dan een doorsnee maïskolf. Gebruik echte popcornmaïskorrels, van bijvoorbeeld Nick., die speciaal geraffineerd is om te poffen.
Pimp je popcorn
Heb je popcornmaïs in huis? Die kan je peanutspimpen tot pinda-honing popcorn!
Wat heb je hiervoor nodig? (2per.)
- Enkele koffiekopjes: ¼ kopje honing, ½ kopje maïskorrels, ½ kopje pinda’s, 1 kopje pindakaas
- 1 eetlepel kokosolie
Zo maak je het:
- Pop popcorn en pinda’s samen in een popcornpan.
- Smelt in een steelpannetje de honing. Roer er de pindakaas doorheen.
- Is de inhoud van het pannetje vloeibaar? Giet het mengsel over de popcorn!
- Klaar: Volgens ons mag het fiesje beginnen!