VE lr 3463 1
Verhaal

Aardpeer

vergeten groente die smaakt naar meer

Aardpeer is een gezapige knol met een lichtzoete, nootachtige en aardse smaak. Onbekend maakt heus niet onbemind. In de soep, puree of stoofpot: deze gezonde rakker geeft ze allemaal een fluweelzachte toets.

Kwaliteit heeft vele namen. Het staat ook bekend als topanimboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok. De smaak doet zelfs denken aan artisjok.

Let erop dat je stevige exemplaren uitkiest. Je hoeft ze niet te schillen. Tenzij je ‘m in een puree verwerkt. Kook aardpeer even af. Dan komt de schil er beter af.

Je kan ‘m zowel rauw als warm eten. Stoven, koken, bakken, poffen of pureren. Deze vergeten groente is van alle markten thuis. Combineert wonderwel met stevige vis.


Beelden: unsplash.com

Jerusalem artichokes 6554043 1280 Vegetable 3569736 1280

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93